توسعه فضای سبز؛ نباید صرفا از منظر کمی مورد توجه قرار بگیرد
به گزارش دبیرخانه همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر دکتر مهدی عاطفی رئیس مرکز علمی کاربردی شهرداری قم عنوان کرد: توسعه فضای سبز پایدار در شهرها بلاخص شهرهای کویری همانند شهر قم با مشکلاتی مختلفی همواره درگیر است اولین آسیب در این مقوله، دیدگاهی است که نسبت به فضای سبز وجود دارد. باید نگرشها نسبت به فضای سبز را تغییر و توسعه فضای سبز را در اولویت برنامههای بودجهریزی قرار دهیم و ضرورت آن را با کمک رسانه برای شهروندان و مسئولان شهری تبیین کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین چالشی که امروزه به لحاظ زیرساختی فضای سبز را تهدید میکند بحث آب است؛ که باید با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و استفاده از متدهای روز راندمان آبیاری را بالا ببریم و به سمت طرحهای که استفاده از گونههای بومی و تنوع گیاهی با سازگاری اقلیمی که با نیاز آبی کمتر است، استفاده کنیم. یکی از اقداماتی که مرکز علمی کاربردی شهرداری قم در این خصوص می تواند انجام دهد، برگزاری رویدادهای استارتاپ با این محوریت است.
عاطفی در خصوص ضرورت و اهمیت برگزاری همایش های تخصصی در حوزه فضای سبز، تصریح کرد: برنامهریزی توسعه فضای سبز مقوله مهمی است و نباید صرفا از منظر کمی مورد توجه قرار بگیرد. کیفیت و گستردگی فضای سبز از اهمیت زیادی برخوردار است؛ همچنین نباید اجازه داده شود زمینهایی با کاربری فضای سبز واگذار شود و تغییر کاربری پیدا کند. به همین جهت باید از تمامی ظرفیت های موجود علمی در راستای گسترش سرانه فضای سبز شهری متناسب با گونه های زیستی شهر استفاده لازم صورت گیرد که برگزاری رویدادهای استارتاپی و علمی در این زمینه می تواند نقش بسزایی در این زمینه داشته باشد تا از ایده و نظرات متخصصین این حوزه بهره کافی را برد.
رئیس مرکز علمی کاربردی شهرداری قم برگزاری همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز را در بعد ملی مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به اینکه خشکسالی یکی از مولفهها در خشکی درختان و فضای سبز شهری است باید بر روی تغییر اقلیم متمرکز شویم و از تجربیات جهانی و ظرفیت های صاحب نظران حوزه های مختلف فضای سبز استفاده کنیم و نسخههای محلی برای حل این مشکل داشته باشیم لذا برگزاری اولین همایش ملی راهبر های توسعه فضای سبز می تواند مجریان را در اجرا و تصمیم گیری و تصمیم سازی برای نقشه آینده و طراحی اکوسیستم متناسب با زیست بوم هر منطقه از کشور یاری گر باشد.