پارکها و فضاهای سبز شهری از اهمیت استراتژیکی برخوردار هستند. وجود مکانهای طبیعی (مثل پارکها، جنگل های شهری و ...) و اجزای طبیعی (مثل درختان و آب) در زمینه شهری، علاوه بر اثرات مهم زیست محیطی دارای اثرات فیزیولوژیکی و اجتماعی مهمی است. شهر ها به عنوان کانون های تمرکز فعالیت و زندگی انسان ها برای اینکه بتوانند پایداری خود را تنظیم کنند، چاره ای جز پذیرش ساختار و کارکردی متاثر از سیستم های طبیعی ندارند. در این میان فضاهای سبز شهری به عنوان جزء ضروری پیکره شهرها در فعالیت آنها نقس اساسی را دارا می باشند. در این بین موقعیت جغرافیایی شهرهای حاشیه کویر و شرایط خاص محیطی و اقلیمی حاکم بر آن، نیازمند نگاهی خاص به مسئله فضای سبز می باشد. با هم اندیشی و بهره گیری از جدیدترین یافته های علمی دانشگاهها و مراکز معتبر علمی و پژوهشی، ایجاد فضای سبز پایدار در این مناطق دور از دسترس نیست. در همین راستا همایش ملی "راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر" با هدف و محورهای کاربردی و در قالب دریافت مقاله و برگزاری نشست های تخصصی توسط سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قم و با همکاری جهاد دانشگاهی و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم و سایر دانشگاه ها و موسسات علمی پژوهشی در تاریخ های 3 و 4 خرداد 1402 برگزار می گردد.