تکیه بر تحقیقات علمی و تجربی لازمه توسعه فضای سبز در شهرهای کویری است
06 اردیبهشت 1402
تکیه بر تحقیقات علمی و تجربی لازمه توسعه فضای سبز در شهرهای کویری است

به گزارش واحد خبر سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم، دکتر سیدمحمدحسین دهناد با اشاره به برگزاری همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر اظهار کرد: در شهرهای مناطق خشک و نیمه خشک، تامین فضای سبز مناسب یکی از دغدغه‌های بزرگ مدیریت شهری است که در کلان‌شهرها نمود بیشتری پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: در این راستا و با توجه به مشکلاتی که در سال‌های اخیر بیشتر با آن مواجه بوده‌ایم، از جمله محدودیت منابع آبی و مشکلاتی که در بستر خاک وجود دارد، ایده اولیه برگزاری این همایش، برای تعیین راهبردها و دستیابی به راهکارهای توسعه و نگهداری فضای سبز در حاشیه مناطق کویری، خشک و نیمه‌خشک زده شد تا نظر متخصصان و کارشناسان در این زمینه جمع‌آوری شود و چالش‌های موجود، مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم با اذعان به این که براساس نتایج و تحقیقات این همایش، سیاست‌های اجرایی برای توسعه و نگهداری فضای سبز در این شهرها تدوین و راهکارهای مشخص و مدونی ارائه داده خواهد شد، گفت: رسیدن به یک نتیجه مطلوب، بدون تحقیقات علمی و استفاده از تجارب، امکان‌پذیر نیست و لازمه یک کار خوب و اصولی استفاده از پژوهش‌ها و منابع علمی است.

دهناد گفت: در این راستا سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم، حداقل در یک دهه گذشته چندین طرح تحقیقاتی مشترک برای بررسی سازگاری گونه‌های گیاهی با همکاری مرکز تحقیقات و تولیدات کشاورزی استان قم و حمایت شورای اسلامی شهر قم در مراکز تولید و گل‌های زینتی مناطق به صورت تجربی انجام داده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر قم، در انتها افزود: باید با توجه ویژه به گیاهان بومی منطقۀ قم و استفادۀ گسترده از آن‌ها در فضاهای سبز شهری، علاوه بر جلوگیری از شکل‌گیری تبعات نامطلوب زیست‌محیطی، بر بار هویتی فضاهای سبز شهر قم افزود.